czwartek, 12 marca 2009

Zupa brokułowa z migdałami

 

Zupa ta jest błyskawiczna i nie jest kaloryczna. Każdy kto marzy o tym żeby się trochę podsuszyć ;-) może ją jeść ze smakiem. Może też być zupą kryzysową bo jak widać ma jeden główny składnik – brokuł ;-)


Składniki:

1 kostka rosołowa z kury
1 duży brokuł
4 szklanki wody
1 łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku

3 łyżki płatków migdałów na porcję


Przygotowanie:

Brokuł gotujemy ok. 10 minut w wodzie z kostką rosołową, a następnie miksujemy. Próbujemy :-) i przyprawiamy.
Przed podaniem posypujemy zupę płatkami migdałowymi.
Smacznego :-)

3 komentarze:

Konsti pisze...

jesli mowa o "podsuszaniu", to chyba przepis dla mnie:)Brokuly i migdaly - podoba mi sie to polaczenie! Pozdrawiam.

CafePodróż pisze...

Ja nie wiem czy kiedyś przyjdzie taki dzień, kiedy się podsuszę :-)
Pozdrawiam

asieja pisze...

prosta,wiosenna,pyszna:-)

Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko”
Website counter

Nasze e-Książki
Foodle.pl
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.