czwartek, 8 stycznia 2009

Sałata w parmezanie


Jakoś tak dalej u mnie sałatkowo. Chyba wspomnienie Grecji trzyma mnie bliżej sałatek.
Chociaż mam już w planie kolejne dania to chce jeszcze posiedzieć w tej sałacie i pomarzyć ;-)


Sałata w parmezanie


Składniki na 1 miseczkę:

kilka liści sałaty lodowej
2 łyżki tartego parmezanu
pół szklanki winogron
pół ogórka zielonego (szklarniowego)
1 łyżka oliwy z oliwek
sól do smaku


Przygotowanie:

Sałatę myjemy i rwiemy na drobne kawałki, a następnie skrapiamy oliwą tak aby pokryła liście, po czym posypujemy 1 łyżką parmezanu. Na sałacie układamy winogrona i ogórek zielony pokrojony dowolnie (tak jak nam smakuje). Wszystko obsypujemy drugą łyżką parmezanu doprawiamy solą. Dobrym wykończeniem tej sałatki są wcześniej przygotowane grzanki.
Smacznego ;-)

Brak komentarzy:

Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko”
Website counter

Nasze e-Książki
Foodle.pl
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.