Nie będę pisać za dużo, jeśli macie ochotę spróbujcie :-)
Nam bardzo smakował.
Składniki (porcja dla dwojga):
ok. 10 małych pieczarek, obranych i pokrojonych na 2 lub 3 części
1 ½ filiżanki bobu
1 średniej wielkości marchewka
pieprz i sól do smaku
oliwa do smażenia
ok. 350 g makaronu tagliatelle ze szpinakiem
Przygotowanie:
Pieczarki podsmażyć na oliwie z oliwek, bób ugotować al dente ok. 5-7 minut i następnie obrać (należy uważać, żeby nie był rozgotowany). Marchewkę obrać i pokroić na cienkie długie plastry, po czym dusić pod przykryciem razem z pieczarkami, aż zmięknie. Warzywa doprawić pieprzem i solą.
Ugotować makaron i dodać do pieczarek i marchewki, dodać bób i wymieszać.
Doprawić i zajadać.
Smacznego :-)
4 komentarze:
takiego makaronu nigdy nie odmówię :)
bardzo lubię takie kolorowe obiady
fajnie pokrojona marchewka,
wygląda dużo ładniej od takich zwykłych kostek czy plasterków
a bób..
uwielbiam go,
a czy jest już dostępny o tej porze roku?
pewnie użyłaś mrożonego?
ja mam chyba jeszcze w słoiczkach w piwnicy, taki najpyszniejszy, z własnego sadu
Szaleństwo :-) ogrody, sady ja chcę wiosny!!!!
Macie rację, użyłam mrożonego o skórze twardej jak stopy Pana Wojtka C. ;-), ale po obraniu był bardzo smaczny :-)
ojej bób, jakem dawno go nie widziała :) czas ruszyć na podbój warzywniaków w poszukiwaniu wiosny :)
makaron pycha!
pzdr, Ally/ Zwegowani team
Prześlij komentarz