Można go jeść na zimno, ja jednak tym razem jem deserek na ciepło, bo wystarczy mi to, że w dalszym ciągu jest zimno za oknem.
Składniki:
100 g rabarbaru obranego i pokrojonego w kostkę
1 ½ łyżki cukru (płaskiej)
4 łyżki płatków ryżowych
200 ml wody
Przygotowanie:
Obrany i pokrojony w kostkę rabarbar zalać wodą i rozgotować. Następnie dodać cukier i płatki ryżowe. Wszystko powinno się gotować, aż z płatków zrobi się papka :-)
Należy uważać, żeby wszystko się nie przypaliło ponieważ deser ten przygotowuje się błyskawicznie na dużym „ogniu”.
Smacznego :-)
3 komentarze:
uwielbiam takie deserowe papki!
i rabarbar..
jestem wielbicielką tego kwaskowego smaku
już się nie mogę doczekac
aż wyrośnie w naszym sadzie
:-)
Jaki cudny deser :). Uwielbiam rabarbar i uwielbiam takie deserki, a poza tym uwielbiam też te szklanki, bo mam takie same ;).
Szklaneczki bardzo wygodne, można sobie z nich popijać wiele rzeczy :-)
Jeśli chodzi o deser, to kiedy trochę wystygnie bardziej zgęstnieje. Ja byłam tak niecierpliwa jeśli chodzi o dokładkę, że posłużyłam się blenderem :-)
Prześlij komentarz