piątek, 20 marca 2009

Pudding z rabarbarem

Szybki deser wynalazek. Jak szybko powstaje, tak szybko znika, a jak znika to już myślę o tym żeby zrobić sobie kolejny kubek. Idealny dla wszystkich. Tym razem powstał z zagranicznego ;-) rabarbaru ale już za chwilę będzie go można zrobić z naszego krajowego.
Można go jeść na zimno, ja jednak tym razem jem deserek na ciepło, bo wystarczy mi to, że w dalszym ciągu jest zimno za oknem.


Składniki:

100 g rabarbaru obranego i pokrojonego w kostkę
1 ½ łyżki cukru (płaskiej)
4 łyżki płatków ryżowych
200 ml wody


Przygotowanie:

Obrany i pokrojony w kostkę rabarbar zalać wodą i rozgotować. Następnie dodać cukier i płatki ryżowe. Wszystko powinno się gotować, aż z płatków zrobi się papka :-)
Należy uważać, żeby wszystko się nie przypaliło ponieważ deser ten przygotowuje się błyskawicznie na dużym „ogniu”.
Smacznego :-)

3 komentarze:

asieja pisze...

uwielbiam takie deserowe papki!
i rabarbar..
jestem wielbicielką tego kwaskowego smaku
już się nie mogę doczekac
aż wyrośnie w naszym sadzie
:-)

Anonimowy pisze...

Jaki cudny deser :). Uwielbiam rabarbar i uwielbiam takie deserki, a poza tym uwielbiam też te szklanki, bo mam takie same ;).

CafePodróż pisze...

Szklaneczki bardzo wygodne, można sobie z nich popijać wiele rzeczy :-)
Jeśli chodzi o deser, to kiedy trochę wystygnie bardziej zgęstnieje. Ja byłam tak niecierpliwa jeśli chodzi o dokładkę, że posłużyłam się blenderem :-)

Fundacja Anny Dymnej „Mimo Wszystko”
Website counter

Nasze e-Książki
Foodle.pl
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.

USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych

Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.