czwartek, 12 marca 2009
Zupa brokułowa z migdałami
Zupa ta jest błyskawiczna i nie jest kaloryczna. Każdy kto marzy o tym żeby się trochę podsuszyć ;-) może ją jeść ze smakiem. Może też być zupą kryzysową bo jak widać ma jeden główny składnik – brokuł ;-)
Składniki:
1 kostka rosołowa z kury
1 duży brokuł
4 szklanki wody
1 łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku
3 łyżki płatków migdałów na porcję
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy ok. 10 minut w wodzie z kostką rosołową, a następnie miksujemy. Próbujemy :-) i przyprawiamy.
Przed podaniem posypujemy zupę płatkami migdałowymi.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
Odwiedzam
Archiwum bloga
-
►
2008
(103)
- ► października (25)
-
▼
2009
(53)
-
▼
marca
(15)
- Tarta z owocami
- Sałatka z młodymi ziemniaczkami
- Mała Szwajcaria
- Zupa brokułowa z migdałami
- Zamek Moszna
- Krem pomidorowy z musem ze świeżego szpinaku
- Moskol
- Ciasto z warzywami
- Info :-)
- Pudding z rabarbarem
- Krem cytrynowy i nieśmiertelne polskie komedie :-)
- Muffiny rabarbarowe
- Zapiekane jajeczko
- Omlet z pomidorami
- Tagliatelle z bobem
- ► października (5)
-
▼
marca
(15)
3 komentarze:
jesli mowa o "podsuszaniu", to chyba przepis dla mnie:)Brokuly i migdaly - podoba mi sie to polaczenie! Pozdrawiam.
Ja nie wiem czy kiedyś przyjdzie taki dzień, kiedy się podsuszę :-)
Pozdrawiam
prosta,wiosenna,pyszna:-)
Prześlij komentarz