Szybki deser wynalazek. Jak szybko powstaje, tak szybko znika, a jak znika to już myślę o tym żeby zrobić sobie kolejny kubek. Idealny dla wszystkich. Tym razem powstał z zagranicznego ;-) rabarbaru ale już za chwilę będzie go można zrobić z naszego krajowego.
Można go jeść na zimno, ja jednak tym razem jem deserek na ciepło, bo wystarczy mi to, że w dalszym ciągu jest zimno za oknem.
Składniki:
100 g rabarbaru obranego i pokrojonego w kostkę
1 ½ łyżki cukru (płaskiej)
4 łyżki płatków ryżowych
200 ml wody
Przygotowanie:
Obrany i pokrojony w kostkę rabarbar zalać wodą i rozgotować. Następnie dodać cukier i płatki ryżowe. Wszystko powinno się gotować, aż z płatków zrobi się papka :-)
Należy uważać, żeby wszystko się nie przypaliło ponieważ deser ten przygotowuje się błyskawicznie na dużym „ogniu”.
Smacznego :-)
piątek, 20 marca 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
Odwiedzam
Archiwum bloga
-
►
2008
(103)
- ► października (25)
-
▼
2009
(53)
-
▼
marca
(15)
- Tarta z owocami
- Sałatka z młodymi ziemniaczkami
- Mała Szwajcaria
- Zupa brokułowa z migdałami
- Zamek Moszna
- Krem pomidorowy z musem ze świeżego szpinaku
- Moskol
- Ciasto z warzywami
- Info :-)
- Pudding z rabarbarem
- Krem cytrynowy i nieśmiertelne polskie komedie :-)
- Muffiny rabarbarowe
- Zapiekane jajeczko
- Omlet z pomidorami
- Tagliatelle z bobem
- ► października (5)
-
▼
marca
(15)
3 komentarze:
uwielbiam takie deserowe papki!
i rabarbar..
jestem wielbicielką tego kwaskowego smaku
już się nie mogę doczekac
aż wyrośnie w naszym sadzie
:-)
Jaki cudny deser :). Uwielbiam rabarbar i uwielbiam takie deserki, a poza tym uwielbiam też te szklanki, bo mam takie same ;).
Szklaneczki bardzo wygodne, można sobie z nich popijać wiele rzeczy :-)
Jeśli chodzi o deser, to kiedy trochę wystygnie bardziej zgęstnieje. Ja byłam tak niecierpliwa jeśli chodzi o dokładkę, że posłużyłam się blenderem :-)
Prześlij komentarz