czwartek, 8 stycznia 2009
Sałata w parmezanie
Jakoś tak dalej u mnie sałatkowo. Chyba wspomnienie Grecji trzyma mnie bliżej sałatek.
Chociaż mam już w planie kolejne dania to chce jeszcze posiedzieć w tej sałacie i pomarzyć ;-)
Sałata w parmezanie
Składniki na 1 miseczkę:
kilka liści sałaty lodowej
2 łyżki tartego parmezanu
pół szklanki winogron
pół ogórka zielonego (szklarniowego)
1 łyżka oliwy z oliwek
sól do smaku
Przygotowanie:
Sałatę myjemy i rwiemy na drobne kawałki, a następnie skrapiamy oliwą tak aby pokryła liście, po czym posypujemy 1 łyżką parmezanu. Na sałacie układamy winogrona i ogórek zielony pokrojony dowolnie (tak jak nam smakuje). Wszystko obsypujemy drugą łyżką parmezanu doprawiamy solą. Dobrym wykończeniem tej sałatki są wcześniej przygotowane grzanki.
Smacznego ;-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
Odwiedzam
Archiwum bloga
-
►
2008
(103)
- ► października (25)
-
▼
2009
(53)
-
▼
stycznia
(15)
- Koktajl bananowy z granatem
- Sałatka z pietruszką
- Rodos wyspa słońca
- Rodos od plaży do plaży
- Sałata w parmezanie
- Penne z soją i pesto
- Zupa na groszku z puszki
- Korzenna zupa jabłkowa
- Rodos miasto cz.1
- Rodos miasto cz.2
- Makaron z brokułem
- Kasztany jadalne
- Czeska wycieczka - Ostrava
- Škubánkové placky se slaninou
- Fazolová polévka se smetanou
- ► października (5)
-
▼
stycznia
(15)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz