środa, 21 października 2009
Kalafiorowa z serkiem brie
Zupa krem kalafiorowy z serkiem brie
Składniki:
jedna kilogramowa główka kalafiora
1 kostka rosołowa
litr wody
serek brie wg uznania
Przygotowanie:
Kalafior umyć i rozdzielić kwiaty. Zalać wodą i wrzucić kostkę rosołową. Kalafior gotujemy, aż będzie się rozpadał, a następnie miksujemy blenderem na gładki krem.
Nalewamy do talerzy i na gorący krem ścieramy na tarce serek brie.
Podajemy pieprz i sól do smaku dla chętnych ;-)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Blog jest mojego autorstwa i podlega prawu autorskiemu.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Art. 115. 1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
Odwiedzam
Archiwum bloga
-
►
2008
(103)
- ► października (25)
-
▼
2009
(53)
- ▼ października (5)
4 komentarze:
a zupa nie jest mdła?
Jak dla mnie nie była mdła. A ponieważ lubię kalafior i bardzo często objadam się pleśniowymi serami to takie połączenie bardzo mi smakowało. Ser zaostrzył smak zupy.
Jednakże nie ma rzeczy idealnych :-) także nie pogniewam się jeśli ktoś udoskonali ten przepis zgodnie ze swoimi upodobaniami :-)
pytalam, bo kalafior kojarzy mi sie z odchudzaniem, przewaznie z mdlymi potrawami
jak bym zalazla cos ciekawe, byloby fajnie :)
pzdr
Tu o odchudzaniu nie ma mowy ;-)
A jaki pyszny jest odchudzający kalafior z tartą bułką na masełku ;-)
Prześlij komentarz